Author Archives: ravnateljica

Šestošolci v Čatežu

Category : aktualno

Spoštovani starši, skrbniki,

učitelji sporočajo, da so srečno prispeli. Otroci so sedaj v svojih sobah.

Potem nadaljujejo z načrtovanimi aktivnostmi.

Lepo vas pozdravljajo.


28. 4. in 29. 4. 2022 ni uradnih ur

Category : aktualno

Obveščamo vas, da je v četrtek in petek šola zaprta.


2. RODITELJSKI SESTANEK

Category : aktualno

bo v živo, v matični učilnici oddelka. Svetujemo, da na sestanek pride le eden od staršev. Za starše je v šoli obvezna uporaba maske. Pričakujemo vaše sodelovanje in razumevanje.


Torek, 8. 3. 2022, govorilne ure na daljavo

Category : aktualno

Spoštovani,

jutri bodo med 17. in 18. uro govorilne ure na daljavo. Starši se dogovorite za termin z učiteljem. Vabljeni.


Obvestilo o prenehanju obvezne uporabe zaščitnih mask v šoli

Category : aktualno

Spoštovani!
V Uradnem listu RS št. 29/22 z dne 4. 3. 2022 je objavljen Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Od 5. 3. 2022 uporaba zaščitne maske za učence ni več obvezna ves čas izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa. Prav tako uporaba zaščitne maske ni obvezna za strokovne delavce in druge zaposlene, ki z njimi sodelujejo pri izvajanju vzgojno-izobraževalnega programa. Strokovna svetovalna skupina ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 pa nošenje mask, čeprav to v šolah ni obvezno, še naprej priporoča kot metodo za zmanjševanje verjetnosti prenosa SARS-CoV-2. Pri dejavnostih izven šolskih prostorov bomo upoštevali ukrepe, ki veljajo na kraju izvedbe dejavnosti.
Z lepimi pozdravi, ravnateljica.


NAPOVEDANA STAVKA 9. 3. 2022

Category : aktualno

Spoštovani,

verjetno ste v sredstvih javnega obveščanja že zasledili, da je Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) za sredo, 9. 3. 2022, napovedal stavko v šolstvu. Sindikalna zaupnica SVIZ OŠ Majde Vrhovnik me je obvestila, da se stavkajočim zahtevam in sami stavki pridružujejo tudi zaposleni v zavodu OŠ Majde Vrhovnik. Na podlagi navedenega vas zato obveščam, da bo šola v sredo, 9. 3. 2022, če se bo napovedana stavka tudi izvajala, zaprta, pouka pa ne bo. 

Bomo pa izjemoma organizirali dežurno varstvo (med 7. in 15. uro) za učence od 1. do 3. razreda, ki ga nujno potrebujejo. Organizirana bo tudi šolska prehrana (malica, kosilo). O tem vam bodo pisali razredniki.

Ravnateljica


Obvestilo vsem staršem, skrbnikom

Category : aktualno

Spoštovani

Novi Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19 (Ur. l. RS, št. 22/22) je začel veljati z dnem 21. 2. 2022 in prinaša spremembe tudi v vzgoji in izobraževanju:

  • Za vstop v šolo ni več potrebno izpolnjevati pogoja PCT (prebolevnosti, cepljenja in testiranja).
  • Ukinja se samotestiranje v šolah, tako za zaposlene kot tudi za učence. 
  • Odlok ne prepoveduje več zbiranja v šoli za učence, ki se niso samotestirali v prostorih šole, zato je s tem odpadla tudi pravna podlaga za izobraževanje na daljavo za učence, ki niso imeli soglasja za samotestiranje v šoli. Ti učenci se zato vračajo v šolo. 
  • Vlada je sprejela tudi odločitev o ukinitvi napotitev v karanteno ob visokorizičnih kontaktih (VRK). 

Še vedno ostajajo v veljavi ukrepi, ki so potrebni za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19 in se z njimi zagotavlja varno učno okolje. Ti ukrepi so:

  • higienski (razkuževanje rok ob vstopu v šolo, večkrat temeljito umivanje rok, razkuževanje prostorov, zračenje prostorov) in se izvajajo enako kot do sedaj, 
  • uporaba zaščitne maske (tip II ali IIR, tip FFP2 ali FFP3), ki je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. V šolah to pomeni, da učenci in zaposleni obvezno uporabljajo zaščitno masko praviloma pri vseh oblikah izvajanja pouka in drugih dejavnosti znotraj šolskega prostora (izjeme – pouk športa, dopolnjena starost 6 let). 

KAKO BO POTEKAL POUK OD 28. 2. 2022 NAPREJ?

V tednu od 28. 2. do 4. 3. 2022 bomo pouk in ostale dejavnosti predvidoma vodili tako, kot smo jih pred zimskimi počitnicami. To pomeni, da so vse dejavnosti prilagojene v izvedbi »mehurčkov« brez mešanja oddelkov, kar velja tako za reden pouk, manjše učne skupine, neobvezne in obvezne izbirne predmete, DOP/DOD, interesne dejavnosti itd.  

Hkrati bomo takoj prve dni po počitnicah spremljali stopnjo okužb med učenci in temu primerno spreminjali organizacijo pouka.  

Vstop v šolo za ostale osebe, obiskovalce poteka še vedno na enak način kot prej (obvezna predhodna najava), vendar obiskovalcem ni potrebno dokazovanje PCT pogoja. 

Da bi ohranili zdravje vseh nas, bomo ukrepe spoštovali in izvajali. Stalno bomo spremljali stanje okužb in glede na slednje načrtovali vzgojno-izobraževalno delo. 

V želji, da ostanemo zdravi, vas lepo pozdravljam.

Ravnateljica


Samotestiranje tudi doma

Category : aktualno

Spoštovani,

kljub temu, da je jutri zjutraj v šoli redno samotestiranje, svetujem, da se vsi samotestiramo tudi danes. Hvala za sodelovanje.


VPIS V 1. RAZRED

Category : aktualno

Obvestilo staršem šolskih novincev za šolsko leto 2022/23

Vpis v 1. razred: pojasnila Mestne občine Ljubljana

Spoštovani starši!

Pred nami so dnevi vpisa v 1. razred za šolske novince našega šolskega okoliša.

K vpisu pridite le, če ste zdravi in izpolnjujete enega od pogojev PCT. 

Vpis bo potekal po časovnem razporedu. 

Termin si lahko sami izberete v obrazcu, ki je dostopen na naši šolski spletni strani TUKAJ

Zadnji dan za izbiro termina je 8. 2. 2022 do polnoči. Če si termina ne boste izbrali sami, vam ga bomo določili mi in vas o tem obvestili.

Pri vpisu je obvezna uporaba zaščitne maske in upoštevanje varnostne razdalje. Ko pridete v šolo, počakate v preddverju, da vas svetovalna delavka povabi k vpisu.

Temu dopisu so priloženi dokumenti:

  • vpisni list (ki ga pregledate, dopolnite oz. popravite navedene podatke in se spodaj podpišete),
  • vprašalnik o otroku (ki ga izpolnite),
  • obvestilo Zdravstvenega doma Ljubljana Center, kamor bo vaš otrok v spomladanskih mesecih povabljen na zdravniški pregled.

Vpisni list in vprašalnik o otroku prinesete s seboj k vpisu.

Vse informacije glede šole in poteka šolanja najdete na naši spletni strani.

Če razmišljate o odlogu všolanja, se boste o tem pogovorili s svetovalno delavko. 

Kljub izrednim razmeram želimo, da so vaši prvi koraki z otrokom v šolo prijetni in da vam bodo ostali v lepem spominu.

Lepo vas pozdravljamo.


NOV NAČIN TESTIRANJA

Category : aktualno

Spoštovani,

od 1. februarja 2022 dalje za potrditev pozitivnega rezultata samotestiranja zadošča HAGT pri pooblaščenemu izvajalcu hitrih testov. Učencem ne bo potrebna potrditev okužbe še s PCR testom, temveč le s hitrim antigenskim testom (HAGT).

HAGT in PCR testi se v dosedanjih vstopnih točkah Zdravstvenega doma Ljubljana (Stožice, Stanežiče) v tej obliki ne izvajajo več!

Vsi se lahko testirate na že obstoječih lokacijah po Ljubljani in vseh okoliških krajih pri pooblaščenih izvajalcih hitrih testov.

V posebnih primerih bodo zdravniki in pediatri pacienta še vedno lahko naročili na PCR testiranje. Brez naročila osebnega zdravnika oz. pediatra pa brezplačno PCR testiranje ni več mogoče.

Ostale informacije so dostopne na spletni strani Zdravstvenega doma Ljubljana ali pri izbranem osebnem zdravniku oz. pediatru.


Koledar

maj 2022
P T S Č P S N
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Accessibility