Author Archives: ravnateljica

24. 6. 2020

Category : aktualno

Spoštovani starši, dragi učenci in učenke,

za nami je zelo zahtevno in uspešno šolsko leto. Novembra smo praznovali 60 let. Pripravljali smo različne projekte, prireditve, dogodke, razstave in še bi lahko naštevala. Potem pa se je v sredini marca zgodil “korona čas”. To je bilo nekaj novega, drugačnega, zahtevnega. Toda, če ne bi delali nalog, se učili in ponavljali, jutri ne bi bilo počitnic.

Res je, ni nam bilo lahko, a zmagali smo. Zmagali smo in prišli uspešno do konca šolskega leta.

Z učitelji smo se trudili, da bi vas pripravili na nove izzive, presenečenja, uspehe, predvsem pa na življenje.

Ob dnevu državnosti VAM IZREKAM iskrene čestitke!

Ob koncu šolskega leta želim vsem vesele, zdrave in breskrbne počitnice.

Ravnateljica mag. Mateja Urbančič Jelovšek

Pisali so o nas: Ljubljanainfo


ŠOLA OD 22. 6. DO 24. 6. 2020

Category : aktualno

Spoštovani starši,

nekateri otroci že odhajajo na počitnice, zato pravočasno odpovejte prehrano. Prav tako tudi za zadnji dan sporočite, ali bo vaš otrok na kosilu ali pa ga odjavite do ponedeljka, do 20. ure.

V sredo, 24. 6. 2020, bodo vsi učenci zaključili ob 12. uri. Na kosilo bodo šli najprej učenci od 6. do 8. razreda. Učenci od 1. do 5. razreda bodo šli na kosilo ob 12.20 po razporedu.

Obveščamo vas, da so vsa najdena oblačila in obutev ter drugi predmeti v vetrolovu šole, kjer lahko starši pregledate in vzamete otrokove stvari.
PRAVILA RAVNANJA V ČASU RAZBREMENITVENIH UKREPOV EPIDEMIJE COVID-19

Category : aktualno

Pravila ravnanja v OŠ Majde Vrhovnik v času razbremenitvenih ukrepov epidemije COVID-19.


POSTOPNO ODPRAVLJANJE OMEJITEV NA PODROČJU ŠOLSTVA

Category : aktualno

Spoštovani starši,

predvideno je postopno sproščanje ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19 ter odpravljanje omejitev na področju vzgoje in izobraževanja. Sklep ministrice bo določal, da se vzgojno-izobraževalno delo od predvidoma 18. 5. 2020 za učence 1., 2. in 3. razreda izvaja v prostorih šole, od 25. 5. 2020 dalje pa tudi za vse učence 9. razreda in za učence od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave in težko dosegajo standarde znanja. Za slednje se bodo izvajali dopolnilni pouk ter individualna in skupinska pomoč.

Poudariti je potrebno, da se v šolo vračajo le zdravi učenci. V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ) mora šola obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom v šolo (v nadaljevanju Izjava), s katero starši potrdijo, da je otrok zdrav.

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je pripravil tudi seznam zdravstvenih omejitev za otroke v času sproščanja ukrepov glede epidemije SARS – 2 – CoV. Naprošamo vas, da se z vsebino dokumenta seznanite. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, NIJZ otroku odsvetuje vrnitev v šolo. Starši se posvetujte z izbranim zdravnikom – specialistom pediatrije oziroma izbranim osebnim zdravnikom- specialistom splošne oziroma družinske medicine.

Zaradi načrtovanja organizacije delovanja šole vas naprošamo, da starši otrok 1., 2. in 3. razreda čimprej, vendar najpozneje do torka, 12. 5. 2020, do 10. ure, izpolnite anketo, ki jo boste prejeli preko elektronske pošte LoPolis.

Šolska prehrana bo organizirana kot običajno. Šola bo za vašega otroka pripravljala obroke kot pred zaprtjem šole 16. 3. 2020. Odjave in prijave šolske prehrane bodo potekale na ustaljen način, to je preko elektronske pošte: prehrana.osmvlj@guest.arnes.si.

Na podlagi pridobljenih informacij bomo oblikovali skupine, določili prostore, v katerih bo potekalo vzgojno-izobraževalno delo in uredili številne druge podrobnosti.

OSNOVNE INFORMACIJE O ORGANIZACIJI VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNEGA DELA NA ŠOLI OD 18. 5. 2020 DALJE

  1. Izvedba pouka in dni dejavnosti bo potekala v skupinah do 15 učencev.
  2. Dejavnosti obveznega in razširjenega programa se bodo izvajale znotraj iste skupine v istem prostoru. Skupine ne bodo prehajale iz prostora v prostor in se ne bodo združevale.
  3. Interesne dejavnosti se ne bodo izvajale.
  4. Učencem 1., 2., 3. in 9. razreda, ki zaradi zdravstvenih omejitev ne bodo mogli obiskovati pouka v šolskih prostorih,  bo šola v okviru zmožnosti prilagodila oblike in metode dela. Zdravstvene omejitve so opredeljene v sklepu RSK za pediatrijo.
  5. Vzgojno-izobraževalno delo za učence od 4. do 8. razreda bo še naprej potekalo v obliki izobraževanja na daljavo.
  6. Petošolci, ki niso opravili kolesarskega izpita, ga bodo imeli možnost opravljati v prihodnjem šolskem letu.

Pravno obvestilo: za pričetek ponovnega izvajanja vzgojno izobraževalnega procesa v šolskih prostorih je nujno potrebno, da Vlada RS sprejme spremembo Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja VIZ ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih. Na dan izdaje tega obvestila to še ni bilo storjeno. Vlada je s sklepom št. 18100-22/2020/1 z dne 29. 4. 2020 že sprejela Okvirni načrt sproščanja omejitvenih ukrepov, s katerim se od 18. 5. 2020 dalje postopoma odpravlja omejitve na področju šolstva in predšolske vzgoje. V povezavi z omenjenim sklepom bo pristojna ministrica izdala Sklep o izvedbi VIZ dela v OŠ v šolskem letu 2019/2020. Po sprejetju sklepa in spremembe Odloka iz prejšnjega odstavka bo tako jasen točen dan pričetka VIZ procesa. Sklepamo, da se bo sprejem sprememb zgodil v tednu od 11. 5. do 17. 5. 2020, o čemer vas bomo obvestili po sprejemu sklepa in sprejemu sprememb Odloka.

Hvala za razumevanje in vaše sodelovanje.

Ravnateljica


7. TEDEN IZOBRAŽEVANJA NA DALJAVO

Category : aktualno

Spoštovani starši, dragi učenci,

prvi teden meseca maja bo kmalu za nami. Učitelji skrbno pripravljajo kriterije za ocenjevanje, ki bodo objavljeni v spletnih učilnicah.

Učenci, prepričana sem, da se s svojimi učitelji natančno dogovarjate o načinih in terminih preverjanja in ocenjevanja, hkrati pa tudi verjamem, da ste pripravljeni. Zato kar pogumno in uspešno naprej.

Gotovo ste v medijih zasledili informacije o tem, da naj bi se učenci od 1. do 3. razreda vrnili v šolo s ponedeljkom, 18.5.2020, devetošolci pa teden dni kasneje. Prav tako naj bi v šolo povabili tiste učence, ki imajo učne težave.

Želim vam sporočiti, da s strani pristojnih (MIZŠ, NIJZ) uradnih navodil o organizaciji dejavnosti v šoli od 18. 5. 2020 dalje še nismo prejeli. Pričakujemo jih do konca tega tedna. Takoj, ko bodo jasna izhodišča, bomo pripravili načrt izvedbe in vas o vseh potrebnih informacijah tudi pravočasno obvestili.

Želim vam uspešno delo.

Ravnateljica3. teden izobraževanja na daljavo

Category : aktualno

Spoštovani starši,

zahvaljujem se vam za sodelovanje in podporo. Danes vam posredujem povzetek analize ankete, ki jo je izpolnilo 347 staršev. Ravno zaradi ugotovitev, ki smo jih pridobili in priporočil Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Zavoda RS za šolstvo, pripravljamo predloge izboljšav. 

Predvsem ne želimo hiteti. Zato naj danes otrok dokonča vse, kar še ima za dokončati. Sicer pa naj ima dan za gibanje in prosto, morda ogled Izodroma in še kaj po vaši izbiri. Naj bo to dan za pohvalo, za uspešno opravljeno delo.

Zavedam se, da izpolnjevanje nalog na daljavo ni enostavno. Postavljeni ste pred nalogo, ki so jo do sedaj večinoma opravljali učitelji. Vaše sodelovanje je zelo pomembno. 

Danes vam bodo pisali razredniki. Prosim, da jim še danes odgovorite.

Res je, ne vemo, koliko časa bo tako. Pa vendar, ne pozabimo, na prvem mestu je naše zdravje in zdravje otrok

Verjamem, da nam bo uspelo uspešno pripeljati otroke do konca šolskega leta.

Ostanimo zdravi in dobre volje.

*To sporočilo objavljam tudi na spletu, saj sistem pošiljanja elektronskih sporočil ne deluje, oziroma deluje upočasnjeno in boste sporočilo lahko dobili šele čez čas, čeprav je bilo posredovano pred več kot eno uro.

Hvala za razumevanje.

Ravnateljica


MATERINSKI DAN

Category : Uncategorized

Draga mamica!

Hvala za veliko dobre volje, skrbnosti, iznajdljivosti in ljubezni.

Brez očka tudi mamica ne bi postala mamica.

Hvala obema!

Naj bo ta dan še posebej igriv, iskriv in harmoničen za vse.

Vajin otrok


Urnik – prva triada

Urnik – druga triada

Urnik – tretja triada

Koledar

julij 2020
P T S Č P S N
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031