Author Archives: Vesna Gartner

Učbeniški sklad – odškodnine

Category : aktualno

Spoštovani starši,

zadnja položnica v šolskem letu 2019/2020 bo zajemala tudi znesek odškodnin učbeniškega sklada. O odškodninah so bili učenci obveščeni. Zneski so bili izračunani po temeljitem pregledu učbenikov ob upoštevanju cene in starosti učbenika ter ocene poškodbe učbenika (ali ga je mogoče še izposojati ali ne). Za vse, kar vas zanima glede odškodnin, sem vam na voljo med 8.30 in 10.30, in sicer vsak dan od 29. 6. do 3. 7. 2020. Po tem datumu bodo učbeniki popravljeni in urejeni za nadaljnjo izposojo.

Hvala za razumevanje.

Sandra Svetina, šolska knjižničarka


Prevzem spričeval

Category : aktualno

Vse učence in starše, ki niste uspeli prevzeti spričevala na zadnji šolski dan, obveščamo, da Pravilnik o šolskem koledarju za osnovne šole (Ur. l. RS, št. 50/12, 56/12 – popr., 20/19 in 36/19) v 14. členu določa naslednje:

“Učencem, ki jim ni bilo možno razdeliti spričeval ob zaključku pouka, jih šola osebno vroči njim oziroma njihovim staršem v času od zaključka pouka do 30. junija in od 16. do 20. avgusta tekočega šolskega leta.”

Prevzem bo možen v času uradnih ur, od 8.00 do 12.00, v tajništvu šole.

26. 6. 2020 bo zaradi kolektivnega dopusta šola zaprta, zato ta dan prevzem spričevala ne bo možen.

V kolikor spričevala ne prevzamete tudi v avgustovskem roku, ga izročimo učencu na prvi šolski dan v novem šolskem letu.

Vodstvo šoleOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA ŠOLSKO LETO 2020/2021

Category : aktualno

Obvezni izbirni premeti so del predmetnika za učence zadnje triade: 7., 8. in 9. razred. Učenci lahko izberejo najmanj dve uri pouka obveznih izbirnih predmetov tedensko, lahko pa tudi tri ure, če s tem soglašajo njihovi starši.

Šola mora razpisati najmanj tri obvezne izbirne predmete iz družboslovno- humanističnega področja in najmanj tri iz naravoslovno-tehničnega področja, učenci pa v okviru predpisanega števila ur izbirajo izbirne predmete ne glede na področje. Večino teh izbirnih predmetov šola izvaja v obsegu ene ure tedensko, drugim tujim jezikom pa sta namenjeni po dve uri tedensko. Izbrani obvezni izbirni predmeti se ocenjujejo številčno.

Sodelovanja pri pouku obveznih izbirnih predmetov v zadnji triadi so lahko oproščeni le učenci, ki obiskujejo glasbeno šolo z javno veljavnim programom. Oprostitev je lahko popolna ali delna. O oprostitvi odloča vodstvo šole na osnovi pisne vloge, ki jo starši posredujejo šoli takoj po junijskem roku vpisa v višji letnik glasbene šole oz. najkasneje do 31. avgusta 2020. Vlogi je potrebno priložiti tudi potrdilo o vpisu v glasbeno šolo. Obrazec vloge je tu: OPROSTITEV – VLOGA IZBIRNI

POSTOPEK IZBIRE

Učenci od 6. do 8. razreda morajo obvezno izvesti elektronsko prijavo, ki bo možna od 4. 5. do 7. 5. 2020. Do 4. 5. 2020 si dobro poglejte predstavitve predmetov. Navodila za izpolnjevanje elektronske prijave, uporabniško ime in geslo bodo učenci dobili pri razredniku.

Obvezne izbirne predmete lahko učenci izbirajo za dobo enega leta ali več.

OBJAVA predstavitvene knjižice obveznih izbirnih predmetov za učence 6., 7. in 8. razreda: Obvezni izbirni predmeti 2020/2021

Prijava na spletu: https://novi.lopolis.si/Account/Login


NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA ŠOLSKO LETO 2020/2021

Category : aktualno

K razširjenemu programu v osnovni šoli spada tudi pouk neobveznih izbirnih predmetov, v katere se učenci vključujejo prostovoljno.

V šolskem letu 2020/21 bo OŠ Majde Vrhovnik od neobveznih izbirnih predmetov izvajala naslednje:

v 4. razredu:

 • nemščina
 • tehnika
 • šport
 • računalništvo

v 5. razredu:

 • nemščina
 • tehnika
 • šport
 • umetnost
 • računalništvo

v 6. razredu:

 • nemščina
 • računalništvo
 • umetnost

v 7. – 9. razredu:

 • francoščina

POSTOPEK IZBIRE

Učenci od 3. do 8. razreda obvezno izvedejo elektronsko prijavo, ki bo možna od 4. 5. do 7. 5. 2020. Do 4. 5. 2020 si dobro preberite predstavitve predmetov. Navodila za izpolnjevanje elektronske prijave, uporabniško ime in geslo bodo učenci dobili pri razredniku.

Neobvezne izbirne predmete lahko učenci izbirajo za dobo enega leta ali več.

OBJAVA predstavitvene knjižice neobveznih izbirnih predmetov za učence 3., 4., 5., 6., 7. in 8. razreda: Neobvezni izbirni predmeti 2020/2021

Prijava na spletu: https://novi.lopolis.si/Account/Login


22. april je svetovni dan Zemlje

Category : aktualno

ROJSTNI DAN NAŠE ZEMLJE

Vabimo vas k trem aktivnostim.

1. Učence, ki jim je mar za varovanje okolja in ohranjanje zemlje, vabimo k zapisu lastnih razmišljanj v povezavi S SVETOVNIM DNEVOM ZEMLJE leta 2020.

Zapise delite z nami na padlet oglasni deski:  https://padlet.com/nusahafner/yvci648gf3nuoe2q

2. Učenci razredne stopnje si lahko pogledate kratka prispevka Infodroma na temo Dan Zemlje na povezavi:

3. Učencem predmetne stopnje priporočamo OGLED DOKUMENTARNEGA FILMA: ŽEJNI SVET (La Soif du Monde), dostopnega na spodnji povezavi.

Ogled filma bo mogoč od 17. do 24. aprila 2020 na portalu ARNES, na povezavi:          https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=u24apoMYhLZUWFYpoVs4R1Li  

Ker film vabi k razmisleku in vzbuja dodatna vprašanja, se bo v petek, 24. 4. 2020, mogoče vključevati v videokonferenco, ki bo potekala 12.00 do 13.00, vanjo se bo mogoče vključiti že ob 11.30 preko ARNES videokonference na povezavi:         https://webrtc.arnes.si/webapp/conference/825825.

Učenke/učenci in učiteljice/učitelji boste lahko v živo postavljali vprašanja slovenskemu limnologu prof. dr. Mihaelu Tomanu z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. V brskalniku Chrome odprite zgornjo povezavo. Za vstop v konferenco ne potrebujete pin-a, vanjo vstopate kot gost.

Žejni svet, ki je posnet v okoli 20 državah, razkriva skrivnostni in navdušujoči svet celinskih voda skozi spektakularne zračne posnetke narejene v težko dostopnih in redko posnetih krajih, kot sta denimo Južni Sudan ali Severni Kongo. Posnetki nam omogočajo odkrivanje najlepših pokrajin na našem planetu, jezer, rek in mokrišč, ki jih je ustvarila voda. Izjemni zračni pogled na svet se združuje s trdo vsakodnevno realnostjo vseh tistih ljudi, ki jim vode primanjkuje in ki zaradi njenega pomanjkanja celo umirajo, ljudi, ki so vključeni v vsakodnevno bitko, da bi vodo dobili, jo prečistili ali jo pripeljali do tistih, ki jo potrebujejo.

Dokumentarec je zgrajen na množici srečanj z ljudmi v Evropi, Afriki, Aziji in Ameriki, ki delajo in izumljajo z namenom, da vodo pripeljejo do ljudi, ki jo potrebujejo, da jo pametneje porabljajo, prečistijo, ali, še bolje, da jo prenehajo onesnaževati. Navdušujoče osebnosti, mednarodno prepoznavni in preprosti ljudje, ki se srečujejo s problematiko čiste vode, osvetljujejo film z njihovo energijo, domišljijo in navdušenjem.

Film ima slovenske podnapise, ki so jih pripravili sodelavci Biotehniške fakultete.


Urnik – prva triada

Urnik – druga triada

Urnik – tretja triada

Koledar

julij 2020
P T S Č P S N
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031