Monthly Archives: september 2020

Obvestilo o izvajanju interesnih dejavnosti

Category : aktualno

V četrtek, 1. 10., bodo z interesnimi dejavnostmi začeli notranji in zunanji mentorji. 


Evropski dan jezikov

Category : aktualno

Jelka Perne, Andreja Jerebič, Darinka Šaubah Kovič, Diana Stibilj Honomihl


INTERESNE DEJAVNOSTI

Category : Uncategorized

Spoštovani starši,

glede na trenutno situacijo, se, do nadaljnjega, interesne dejavnosti ne bodo začele izvajati.


Objava dopoldanskih govorilnih ur

Category : aktualno

Spoštovani,
objavili smo dokument dopoldanskih govorilnih ur za šolsko leto 2020/2021.

Dopoldanske govorilne ure 2020/21

Obveščamo vas tudi, da smo posodobili in popravili napake na urnikih. Ogledate si jih lahko v meniju POUK. Na strani, ki se odpre, so urniki na desni strani.


OBVESTILO

Category : aktualno

Spoštovani starši,

obveščam vas, da se bo en oddelek na razredni stopnji od danes do konca tega tedna šolal na daljavo. NIJZ je za otroke tega oddelka odredil karanteno. Starši teh otrok so seznanjeni z vsemi navodili in obvestili tako s strani šole kot tudi s strani NIJZ. Ukrepi za sorojence ne veljajo.

Vsi si želimo, da bi otroci lahko obiskovali šolo. Zato ne bo odveč ponovno opozorilo, da upoštevamo navodila NIJZ za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni.
Na šoli bomo dosledno upoštevali ukrepe in protokole za preprečevanje nalezljivih bolezni ter vas pravočasno obveščali.

Pričakujemo sodelovanje in podporo v izvajanju ukrepov.

Mag. Mateja Urbančič Jelovšek, ravnateljica


ZDRAV OTROK V ŠOLI

Category : aktualno

Spoštovani starši,

kot vsako leto, letos pa še toliko bolj, pričakujemo, da v šolo prihaja vaš otrok zdrav. V zadnjih dneh se dogaja, da se je otrok že doma slabo počutil, pa je vseeno prišel v šolo. Pogosto že prvo uro izvajamo dežuranje v preventivni sobi za izolacijo.

Pričakujemo vaše sodelovanje in odgovornost, da se tega dogovora držite: OTROK PRIHAJA V ŠOLO ZDRAV.

Hvala za razumevanje.

Ravnateljica


Ponudba interesnih dejavnosti za šolsko leto 2020/2021

Category : aktualno

Spoštovani starši, učenci in učenke,

od danes, 11. 9. 2020, so odprte spletne prijave na interesne dejavnosti šolskih mentorjev za učence od 2. do 9. razreda. Prijave sprejemamo na povezavi do petka, 18. 9. 2020.
Prijavite se tudi v primeru, da ste to storili že junija.

Učenci prvega razreda prijavnico oddajo razredniku.

Prijave za interesne dejavnosti zunanjih mentorjev zbirajo društva sama. Teh prijav učenci ne oddajajo razrednikom. Učencem je reklamni material s kontakti društev na voljo v avli pritličja šole.

URNIK INTERESNIH DEJAVNOSTI ŠOLSKIH MENTORJEV za leto 2020/21

URNIK INTERESNIH DEJAVNOSTI ZUNANJIH MENTORJEV za leto 2020/21


Ukrepi v primeru pojava obolenja s simptomi Covid-19

Category : aktualno

Šola obvesti starše in učence, da lahko v šolo vstopajo le zdravi učenci.

V kolikor zboli učenec, ga učitelj napoti v sobo za izolacijo /preventivna soba/ ter obvesti svetovalno službo in vodstvo šole.

Strokovni delavec po telefonu obvesti starše in počaka ob učencu na prihod staršev. Če je možno, učenec ta čas nosi zaščitno masko.

Po odhodu obolelega učenca se soba za izolacijo temeljito očisti, dezinficira in prezrači.

Starši so dolžni obvestiti ravnatelja šole v roku 24 ur (telefonsko, elektronska pošta), v kolikor se izkaže, da je učenec okužen s Covid – 19. Ravnatelj je dolžan v najkrajšem možnem času o tem obvestiti NIJZ. Le ta sproži epidemiološko preiskavo, s katero se poišče izvor kužnosti ter poišče in obvesti vse možne kontakte okuženega učenca. NIJZ posreduje seznam kontaktov pristojni službi Ministrstva za zdravje, ki izda odločbe o karanteni. Pričetek kužnosti je 2 dni pred pojavom bolezni. NIJZ svetuje kontaktom, da v inkubacijski dobi spremljajo svoje zdravstveno stanje.

V kolikor zboli delavec šole, se umakne z delovnega mesta in pokliče izbranega zdravnika. V primeru, da je okužen s Covid – 19, o tem v roku 24 ur obvesti ravnatelja šole (telefonsko, elektronska pošta). Ravnatelj je dolžan v najkrajšem možnem času obvestiti NIJZ, ki prične z enakim postopkom kot opisano zgoraj.

Prostore šole, kjer se je gibala okužena oseba, se temeljito očisti in razkuži. Prostore se tudi temeljito prezrači.

V primeru potrjene bolezni pri učencu ali zaposlenem ravnatelj obvesti MIZŠ.


PO V PRVEM TEDNU POUKA

Category : aktualno

na šoli opažamo, da učenci dobro sledijo priporočilom NIJZ oziroma ukrepom, ki smo jih pripravili na šoli, za kar gre zahvala tudi vam, staršem oziroma skrbnikom.

Delovali bomo v skladu s smernicami in priporočili, saj naša skrb še vedno ostaja zdravje učencev in zaposlenih. Želimo si čim dlje hoditi v šolo.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport nam je v petek v zvezi z uporabo mask poslalo okrožnico za primere, ko starši odklanjajo nošenje maske pri svojem otroku. Opozarjajo nas, da smo šole dolžne v največji možni meri izvajati vsa priporočila NIJZ in zagotoviti tako učencem kot zaposlenim varno okolje.

Stališče MIZŠ in Inšpektorata RS za šolstvo in šport:

Uporabo mask se priporoča v skupnih šolskih prostorih za vse starostne skupine od 1. do 9. razreda. To priporočilo velja od 6. 9. 2020 dalje glede na situacijo z dne 3. 9. 2020.

Šole so pri izvajanju vzgojno izobraževalnega dela dolžne v maksimalni možni meri upoštevati priporočila NIJZ, nimajo pa drugih pristojnosti v zvezi z neizvajanjem priporočil.

V primeru, da učenec ne bo nosil maske na zahtevo starša ali skrbnika, se predlaga, da se na šoli opravi zabeležko – uradni zaznamek o ravnanju starša/skrbnika z namenom ukrepanja ob morebitnem pojavu bolezni COVID-19.

Za učence, ki maske iz zdravstvenih razlogov ne morejo oziroma ne smejo uporabljati, taki postopki niso potrebni.

Na šoli se v največji možni meri trudimo uresničevati vsa priporočila NIJZ in omogočiti tako učencem kot tudi zaposlenim varno okolje.

Na pomembni preizkušnji je občutek odgovornosti vsakega posameznika za svoje zdravje, zdravje družinskih članov, prijateljev, znancev in vseh ljudi okoli nas. Namen priporočil ni v kaznovanju, ampak v ozaveščanju, razumevanju in vzpostavljanju odgovornosti posameznika pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja okužb.

Spoštovani starši, skrbniki,

hvala za sodelovanje in podporo. Ostanite zdravi,

ravnateljica mag. Mateja Urbančič JelovšekUrnik – prva triada

Urnik – druga triada

Urnik – tretja triada

Koledar

september 2020
P T S Č P S N
« Avg   Okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930