Monthly Archives: november 2020

Dan Rudolfa Maistra

Category : aktualno

23. 11. obeležujemo dan Rudolfa Maistra. V ta namen si lahko pogledate kratek posnetek o njegovem življenju in delovanju.

Glasba: koračnica Rudolfa Maistra


10. JUBILEJNI TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK – LETOS MALO DRUGAČE

Category : aktualno

Glede na situacijo in izredne razmere, se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« v šolah ne bo izvajal. Bistvo letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka pa je ozaveščanje in spodbujanje širše javnosti k obeležitvi dneva slovenske hrane s pripravo zajtrka doma.

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk prinaša dve osnovni sporočili:

  • Poudarja pomen sestavljanja jedilnikov z lokalnimi sestavinami in
  • pomen rednega zajtrkovanja.

Otrokom je potrebno predstaviti, da je hrana, ki je bila pridelana in pripravljena v bližini, bolj sveža, bolj hranljiva, polnejšega okusa in brez dodatkov za daljše skladiščenje in poudarjanje okusa. Vse te prednosti nam zagotavlja lokalna oziroma slovenska hrana. S tem, ko se odločimo za hrano, ki so jo pridelali in predelali slovenski kmetje ter naša domača kmetijska in živilska podjetja, spodbujamo in povečujemo tudi samooskrbo s hrano in prispevamo k ohranjanju poseljenosti podeželja ter kulturne krajine.

V času, ko so otroci doma in se izobražujejo na daljavo, je zelo pomembno dan začeti z zajtrkom, ki telo oskrbi s potrebno energijo in hranilnimi snovmi. Zajtrkovanje pozitivno vpliva tudi na učenje. Tukaj imate pomembno vlogo tudi starši/skrbniki, da otrokom predstavite  pomen rednega zajtrkovanja ter poseganja po lokalnih živilih.

Pripravite Tradicionalni slovenski zajtrk tudi doma

Doma lahko skupaj pripravite zajtrk, ki naj vključuje živila, značilna za »klasičen« Tradicionalen slovenski zajtrk, in sicer kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Pri tem ste lahko starši in še posebej otroci ustvarjalni ter proaktivni tudi pri drugih dnevnih obrokih.


VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Category : aktualno

Spoštovani starši in skrbniki!

Zaradi izvajanja pouka na daljavo se lahko pojavljajo tudi določene kršitve z vidika varstva osebnih podatkov, na katere vas želim opozoriti.

Pomembno je, da se vsi skupaj zavedamo varovanja osebnih podatkov, z vso odgovornostjo in spoštovanjem do vseh udeležencev, tako učencev, učiteljev kot staršev oziroma skrbnikov, ki se vključujejo na roditeljske sestanke in druge oblike pogovorov z učitelji na daljavo.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov nas opozarja, da kakršnokoli snemanje pouka na daljavo brez vednosti učitelja in njegovega soglasja, ni dopustno. Hkrati predstavlja prekomerno in posledično nezakonito obdelavo osebnih podatkov.

Zato se je potrebno zavedati, da je za zakonito obdelavo osebnih podatkov potrebna vnaprejšnja privolitev udeleženih posameznikov. V nasprotnem primeru, kadar pride do neupravičenih in nezakonitih posnetkov, je takšno dejanje opredeljeno kot kaznivo (skladno z določili 138. člena kazenskega zakonika Ur. L. RS., št. 50/12), ki se kaznuje po uradni dolžnosti.

Šola kot delodajalec je dolžna zaščititi interese zaposlenih pri opravljanju svojih del in nalog in je zoper kršitelja varstva osebnih podatkov primorana ukrepati.

V želji, da do takih incidentov ne bo prihajalo, sem vas želela o tem seznaniti.

Ravnateljica mag. Mateja Urbančič Jelovšek


Nova spletna stran šolske knjižnice

Category : aktualno

Dragi učenci, drage učenke.

Obveščamo vas, da imamo posodobljeno spletno stran knjižnice, kjer najdete vse informacije o odprtosti knjižnice v času šolanja na daljavo.

Spletna stran knjižnice


POSLOVNI ČAS ŠOLE V ČASU IZREDNIH RAZMER

Category : aktualno

Poslovni čas zavoda: 7.00 – 15.00

Uradne ure: 8.00 – 12.00

Kontaktna oseba: mag. Mateja Urbančič Jelovšek

Kontakt: 01 470 04 12

E-mail: mateja.urbancic-jelovsek@guest.arnes.si

Kontakt tajništva: 01 470 04 11


Popoldanske govorilne ure

Category : aktualno

Spoštovani starši,

na popoldansko govorilno uro, ki bo v torek, 10. 11. 2020 med 17.00 in 18.00, se učiteljem najavite preko e-pošte do jutri, 10. 11., do 12. ure. Učitelj vam bo sporočil točen čas Teams srečanja.

Ta teden popoldanske govorilne ure  odpadejo pri ge. Farič. 

Lep pozdrav


Rabljeni računalniki in tablice

Category : aktualno

Spoštovani donatorji,

želja učencev in staršev je bila, da učitelji izvajajo čimveč pouka v živo in s pripravljenimi posnetki. Učitelji so to upoštevali in bodo sedaj tudi v času samostojnega dela učencem za pomoč, na razpolago prek Teams učilnic. A je hitro nastal problem. Na šoli je 491 otrok, od tega 21 oddelkov in ko otroke razdelimo v skupine, to pomeni skupaj 25 skupin ob isti uri. Sedaj starši pišejo, da imajo dva, tri, štiri otroke in pouk v živo ob istem času. Učencem smo že razdelili 18 računalnikov. Sedaj iščemo donatorje, starše, …, ki imate morda rabljen računalnik ali rabljeno tablico in ste ju že zamenjali z novim…prej omenjena pa še delujeta in bi učencem prišla prav. Se priporočamo, da ga podarite šoli, mi pa potem učencem.

Vabljeni, da pišete ravnateljici na e-naslov: mateja.urbancic-jelovsek@guest.arnes.si ali pokličete na +386 1 470 04 12. Lahko tudi jutri, v nedeljo, med 8.30 in 11.30 uro. Računalnike ali tablice bi lahko prinesli že v nedeljo popoldne oziroma po dogovoru. V ponedeljek, ob 7. uri bi jih starši ali učenci že prevzeli.

V imenu učencev, iskrena hvala.

Ravnateljica mag. Mateja Urbančič JelovšekPREHRANA V ČASU POUKA NA DALJAVO

Category : aktualno

MOŽNOST TOPLEGA OBROKA MED POUKOM NA DALJAVO 

Iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport smo prejeli okrožnico, katere vsebina se nanaša na zagotavljanje brezplačnega toplega obroka pri pouku na daljavo v času zaostrenih epidemioloških razmer. V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana bomo v naslednjem tednu organizirali kuhanje toplih obrokov.

Brezplačni topli obrok – kosilo, pripada učencem, ki imajo v tem šolskem letu subvencionirano šolsko prehrano. Brezplačni topli obrok pripada tudi učencem, ki so nameščeni v rejniško družino.

Učenci se morajo na obrok nujno prej prijaviti. S prijavo učenci/starši privolijo, da občina in šola podatke uporabita za organizacijo priprave in prevzema toplega obroka.

Učenci oziroma njihovi starši topli obrok prevzamejo na naši šoli. Če bo premalo prijav, vam naknadno sporočimo, kje in kdaj bo možnost prevzema.

Prosimo za izpolnitev ankete, ki jo najdete na spodnji povezavi. Prijave podaljšujemo do ponedeljka, 9. 11. 2020, do 7. ure.

Anketa: https://1ka.arnes.si/a/3152

Objava sklepa MOL:Urnik – prva triada

Urnik – druga triada

Urnik – tretja triada

Koledar

november 2020
P T S Č P S N
« Okt   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Accessibility