Category : Uncategorized
Zarja D. in Sofija J., 19.12.2022
Vsi se že veselimo božično-novoletnih počitnic. Pa ne samo zaradi praznikov, ki so pred nami. Ali babičine potice. Ali očijeve slastne božične večerje, da ne omenjamo maminega prazničnega kosila. Ne, verjetno počitnice komaj čakate zato, ker se počutite tako, kot se trenutno avtorici tega članka. Utrujeno…
Za nami je namreč kar naporno ocenjevalno obdobje. Na začetku šolskega leta vedno najprej poslušamo in si zapisujemo, potem pa pride čas, ko moramo svoje znanje pokazati. Pa se sploh znamo učiti?
Vzeli sva si čas, staknili glave skupaj ter malce pobrskali po literaturi in spletu ter za vas izbrali nekaj nama najboljših nasvetov in idej, kako se učiti:
Za lažje učenje pa imamo tu še pet P-jev:
Upava, da sva ti s temi nasveti pomagali. Pa ne skrbi, če ti vsi ne ugajajo, saj ima vsak svoj okus in način učenja. Tudi Zarja ima svoj način – najlažje se uči, če ima odprto okno in noge na mizi. 😉
Category : Uncategorized
uredniški odbor, 19.12.2022
V novembru 2022 smo imeli na Majdi dobrodelni teden v okviru akcije Rdečega križa Slovenije. “Za otroški nasmeh” smo zbirali nove otroške kape in šale, rokavice, nogavice, suho sadje, sladkarije in piškote. Z vsem zbranim je Rdeči križ obdaril otroke iz socialno šibkih družin.
Hvala vsem, z vašo pomočjo smo nekomu polepšali december ;-)!
Category : aktualno
Spoštovani starši, skrbniki,
obveščam vas, do so naši osmošolci srečno prispeli v Libeliče.
Lep pozdrav.
Karmen Gluhodedov, pomočnica ravnateljice
Category : Uncategorized
Pia Z., 12.12.2022
Prihajajo dobri časi, zato si postrezite tudi z dobrim kosilom brez mesa.
Potrebujemo:
120g razne zelenjave drobno narežemo: čebulo, korenje, por, zeleno, peteršilj in česen. Zelenjavo lahko tudi nasekljamo v sekljalniku. Popražimo jo na oljčnem olju in dodamo 200g riža. Ko riž zastekleni, zalijemo z jušno osnovo (ali mesno ali zelenjavno ). Solimo in kuhamo na zmernem ognju 20 min ali več, odvisno, kakšno trdoto riža želimo ( AL DENTE ali MEHKEJŠEGA ). K rižoti lahko ponudimo parmezan.
DOBER TEK!
Category : aktualno
Spoštovani starši, skrbniki,
vodja zimske šole v naravi, gospa Lesnik, sporoča, da so učenke in učenci srečno prispeli na Roglo. Trenutno urejajo nastanitev, sledi kosilo in nato že tudi prvo smučanje.
Lep pozdrav.
Karmen Gluhodedov, pomočnica ravnateljice
Category : Uncategorized
Spoštovani starši, skrbniki,
v torek, 13. 12. 2022, bodo ob 17. uri popoldanske govorilne ure.
Razpored prostorov je tu:
http://www.os-majdevrhovnik.si/wp-content/uploads/2022/10/Popoldanske-GOVORILNE-URE.pdf
Vabljeni.
Category : aktualno
Spoštovani,
trenutno je tajništvo in računovodstvo zaprto zaradi bolezni. Prav tako manjka nekaj strokovnih delavcev.
Vsi zaposleni so nadobremenjeni.
Prosimo za strpnost in razumevanje.
Category : Uncategorized
Zarja D., 5.12.2022
Pot po medvedovih stopinjah leži v osrčju skrivnostnih kočevskih gozdov. Pot vodi po opuščenih kočevskih vaseh, ki stojijo na vrhu Roga, ob robu Rajhenavskega pragozda, mimo Prelesnikove koliševke, čez razgledni Lovski vrh in nazaj na začetek poti ob Rudniškem jezeru.
Med potjo po medvedovih stopinjah ali med roško pešpotjo boste videli veliko znamenitosti, kot na primer :
Po dolgi in naporni poti vas bo čakala še obilna večerja, medalja in priznanje.
Na svoji dolgi poti pa ne pozabite na:
Pa še to; da se slučajno ne bi preveč obremenjevali z medvedi! Vam zaupam svojo skrivnost: ni jih toliko, da bi se jih morali bati!!!
In kako je potekala naša pot po medvedovih stopinjah?
Zjutraj smo se zbudili že ob 7, saj smo računali, da bo pot zelo dolga.
Z nami so šli še najboljši prijatelji od mojega brata. Na začetku poti smo dobili majico in štunfe (debele nogavice ;-)). Nekaj časa smo hodili po gozdu, potem pa smo prišli na cesto. Takrat je mimo prišla ena gospa z belim kužkom, na cesti pa smo videli vklesanega medveda! Drugi del poti je bil mešan, malo po travnikih, malo po cesti, malo po barvitem gozdu. Torej, z mojega vidika rečeno, je bil drugi del boljši od prvega. Naenkrat se je sredi gozda razkrila stara hiša, na pol podrta (dobra za plezanje). Moj bratec, jaz in njegov prijatelj po imenu Filip smo od zgoraj do spodaj preiskali to hišo. Tam smo tudi jedli energijske ploščice. Kmalu smo šli naprej. Skoraj na koncu nam je en prijazen človek dal čokolado. Na koncu pa je bil pogorel gozd, v njem je bilo zelo dolgočasno. Za tem gozdom pa (končno) zaključni šotor. V njem smo se najedli čevapčičev, prejeli medaljo in se spočili po naporni poti. Zelo vam jo priporočam! meni bo pot ostala v najlepšem spominu.