POSODOBLJENE USMERITVE GLEDE KORONAVIRUSA

POSODOBLJENE USMERITVE GLEDE KORONAVIRUSA

Category : aktualno

V skladu z navodili in usmeritvami MIZŠ (z dne 24. 2., 27. 02., 06. 03. 2020) https://www.gov.si/novice/2020-03-06-posodobljene-usmeritve-glede-koronavirusa-covid-19-ki-vsebujejo-azurirane-uradne-informacije/

sporočamo, da pouk na šoli poteka kot običajno, z dodanimi ukrepi:

  1. Pouk se izvaja po urniku, pri čemer bomo še naprej sledili navodilom NIJZ in poudarjali higieno rok, učili pravil higiene kašlja, skrbeli za prezračenost učilnic.
  2. Vse dneve dejavnosti, ki naj bi bili izvedeni izven šole in je pri tem omogočen stik s širšo populacijo v zaprtih prostorih, se prestavi do nadaljnjega.
  3. Za primere sodelovanja z zunanjimi institucijami in izvajalci na šoli (npr. izvedba dneva dejavnosti z zunanjim izvajalcem …) ter dela s študenti na šoli, se bomo odločali od primera do primera.
  4. Večje šolske prireditve oz. dogodki na šoli (prireditev, knjižni sejem, športna tekmovanja in podobno) so prestavljeni do nadaljnjega oz. odpadejo.
  5. Zaenkrat velja, da izvajamo govorilne ure po urniku. Starše pozivamo, da se govorilnih ur NE udeležijo v primeru slabega počutja ali bolezni.
  6. Na šoli skrbimo za pogostejše čiščenje šolskih prostorov. Skrbimo za dezinfekcijo vratnih kljuk, ograj na stopniščih, stikal, pip umivalnikov. Prostore tudi redno zračimo.
  7. Na šoli imamo pripravljen Načrt dela v času okužb z nevarnimi nalezljivimi boleznimi, ki ga ves čas dopolnjujemo z navodili za delo glede na trenutno situacijo ter redno seznanjamo zaposlene s spremembami in novostmi. V kolikor NIJZ na šoli potrdi primer okužbe z novim korona virusom (SARS-CoV-2) bodisi med zaposlenimi bodisi med uporabniki, bo epidemiolog ali epidemiologinja NIJZ z nami nemudoma vzpostavila stik in nam podala natančna in jasna navodila glede nadaljnjih postopkov in predvidenih ukrepov.
  8. Starši so dolžni šolo čim prej obvestiti, da je njihov otrok zbolel, in poskrbeti, da bolan otrok ostane doma.
  9. Vse učence, starše in zaposlene obveščamo, da upoštevajo SPLOŠNE PREVENTIVNE IN SPECIFIČNE UKREPE (NIJZ).

Vir: https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

TO OBVESTILO VELJA DO PREKLICA (posodobljeno 10. 3. 2020).

Ravnateljica


Urnik – prva triada

Urnik – druga triada

Urnik – tretja triada

Koledar

oktober 2021
P T S Č P S N
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Accessibility