POMEMBNA OBVESTILA

POMEMBNA OBVESTILA

Category : aktualno

Spoštovani starši,
na šolo smo prejeli dve pomembni obvestili, ki ju v celoti prenašamo vsem staršem v vednost.

1. Premik centra za izvajanje PCR testov

SPOROČILO ZA JAVNOST
»Vstopna točka ZD Ljubljana za odvzem PCR brisov
od ponedeljka, 17. januarja 2022, na novi lokaciji na parkirišču P+R Stanežiče«

Od ponedeljka, 17. januarja 2022, bodo vsi PCR odvzemi brisov na vstopni točki ZD Ljubljana po sistemu »drive-in« zaradi boljše prometne pretočnosti ob enormno povečanem številu odvzemov potekali na novi lokaciji, na parkirišču P+R Stanežiče in ne več v garažni hiši Stožice.
Odvzem brisa za splošno populacijo
:

  • Za odvzem PCR brisa se je potrebno naročiti.
  • V primeru simptomov in znakov okužb covid-19: na testiranje osebo naroči osebni zdravnik.
  • Samotestiranje in pozitivni izid hitrega testa: osebe, ki imajo ob (samo)testiranju na SARS-CoV-2 pozitiven rezultat, se za PCR testiranje obvezno naročijo na telefonski številki 031 619 359 ali 031 619 255. Odvzem brisa za šolarje in dijake:
  • Za odvzem PCR brisa se šolarjem in dijakom ni potrebno naročiti.
  • Odvzem PCR brisov za šolarje in dijake poteka vsak dan od ponedeljka do petka med 7.30 in 9.30; ob ponedeljkih, sredah in petkih pa tudi med 12. in 14. uro. Vsi, ki pridejo na PCR testiranje, naj imajo s seboj zdravstveno kartico in osebni dokument ter obvezno nosijo zaščitno masko. Služba za odnose z javnostmi ZD Ljubljana

2. Prejemanje sporočil s strani NIJZ

Spoštovane ravnateljice, ravnatelji!
Nacionalni Inštitut za javno zdravje (NIJZ) nas obvešča, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV- 2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga pripravite, do napotitve v karanteno na domu podaljšal na nekaj dni. V soboto 15.01.2022, je zamik znašal že 2 dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik. Prejeti seznami visokorizičnih kontaktov so obravnavani po vrsti glede na čas prejema.

Vrtci in šole še nadalje ravnajte skladno z navodili. To pomeni, da v šolah ob potrjeni okužbi v oddelku pričnete z izobraževanjem na daljavo. Starši oz. zakoniti zastopniki bodo za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku izobraževanja na daljavo. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.
Navedeno informacijo nemudoma objavite na spletnih straneh vašega zavoda.

V najkrajšem možnem času boste prejeli tudi podpisano okrožnico z isto vsebino. Lep pozdrav,
Boris Zupančič, Vodja Sektorja za osnovno šolstvo

Vsem staršem se zahvaljujemo za razumevanje in sodelovanje, ravnateljica.


Koledar

januar 2023
P T S Č P S N
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Accessibility