Monthly Archives: november 2021

Učitelj je napisal roman

Category : aktualno

SREĆKO KECMAN: PUSTOLOVEC

Naš učitelj zgodovine in angleščine Srećko Kecman je napisal roman Pustolovec. 

Zgodovinska pripoved je postavljena v 7. stoletje. Temelji na resničnih dejstvih iz življenja takrat živečih ljudstev in narodov. Izpostavljen je slovanski narod, ki se je bil v tistem času primoran večkrat podrejati drugim narodom. Zgodovinska dejstva v celoto poveže zanimiva zgodba tujca, karizmatičnega in pogumnega samotarja, ki se  znajde med Slovani in s seboj prinese upanje.

Več o vsebini knjige si lahko preberete tukaj.

Čestitamo ob izidu knjige, gospod Srećko Kecman!


Firbcologi: psiholog v svetovalni službi

Category : aktualno

Naša šolska psihologinja, Marina Vidmar, ter naša učenka Anaja in učenec Lars so v priljubljeni otroški oddali Firbcologi predstavili, kako lahko psiholog v šolski svetovalni službi pomaga otrokom, ki se soočajo z različnimi stiskami – na področju učenja, čustvovanja, odnosov z vrstniki ali v družini.

Nimam prijateljev. Ne znam se vključiti v igro.

Učenje mi gre težko, v zadnjem mesecu sem tri teste pisala 1.

Pred testi me je tako strah, da mi je kar slabo. 

Včasih me kakšen sošolec tako razjezi, da “ponorim” in ga udarim.

Otroci se lahko srečujete s takšnimi in podobnimi težavami.

Če se soočate s katero od teh stisk, ste dobrodošli v svetovalni službi.

Stiska se zmanjša, ko se o njej pogovorimo. S pomočjo svetovalne delavke bomo poiskali rešitve in poskušali premagati ovire. Pri tem bodo pomagali tudi starši in učitelji.


Karantena za 1. a

Category : aktualno

Karantena za 1. a razred bo do 28. 11. 2021. Imeli bodo kombiniran pouk. Starši, dobili ste obvestilo.


Karantena za 9. a

Category : aktualno

Karantena za 9. a razred bo do 26. 11. 2021. Imeli bodo kombiniran pouk. Starši, dobili ste obvestilo.


Zakaj karantena za nekaj dni nazaj?

Category : aktualno

Spoštovani starši,

v zadnjih dneh se pojavljajo dileme in vprašanja, zakaj dobi vaš otrok karanteno za nekaj dni nazaj?

Upoštevamo navodila NIJZ: https://www.nijz.si/sl/vzgojainizobrazevanje

Iz Navodil vodstvu, 10. 11. 2021, stran 11.

Natančnejša obrazložitev postopkov odzivanja ob potrjenem primeru okužbe s SARS- CoV-2 na različnih ravneh vzgoje in izobraževanja

 1. KORAK: POTREBNOST UKREPANJA
 • Ukrepanje je potrebno v primeru, da je bila oseba, pri kateri je potrjena okužba s SARS-CoV-2, v obdobju njene kužnosti, vključena v vzgojno-izobraževalni proces znotraj zavoda.
 • V nasprotnem primeru ukrepanje ni potrebno.
 • KORAK: OBVESTILO STARŠEM IN PREHOD NA POUK NA DALJAVO V OŠ IN SŠ OZ. PREKLIC IZVAJANJA VZGOJE V ODDELKU V PREDŠOLSKI VZGOJI
 • Vodstvo VIZ obvesti starše, da se je v oddelku pojavila okužba s SARS-CoV-2, zaradi česar spremeni obliko pouka v pouk na daljavo v OŠ in SŠ oz. preklic izvajanja vzgoje v oddelku v predšolski vzgoji. Vso nadaljnjo komunikacijo glede okužbe, to pomeni napotitev v karanteno na domu, izvede NIJZ. V pomoč vam je pismo za starše o pojavu okužbe v oddelku, ki ga smiselno prilagodite – označeno z rumeno (poglavje 4.4).
 • V najkrajšem možnem času znotraj tega obdobja vodstvo VIZ izvede naslednje korake.
 • KORAK: PREPOZNAVA KONTAKTOV
 • Treba je prepoznati vse kontakte ali čim več le-teh, ki jih je pri vzgojno-izobraževalnem procesu znotraj zavoda imela oseba s potrjeno okužbo v času njene kužnosti.
 • Izračun obdobja kužnosti

o Potrebno je pridobiti informacijo, kdaj je oseba s potrjeno okužbo razvila simptome. Obdobje kužnosti se prične 2 dni pred pojavom simptomov oz. znakov in traja 10 dni ali več po pojavu simptomov oz. znakov bolezni.

Primer: oseba je razvila simptome v torek, 16. 03. 2021. Njeno obdobje kužnosti se je pričelo v nedeljo, 14. 03. 2021.

 • V primeru, da je oseba asimptomatska in se je testirala samo s PCR, potrebujemo datum odvzema vzorca za PCR, s katerim je bila pri osebi potrjena okužba z virusom SARS-CoV-2. Obdobje kužnosti se prične 2 dni pred odvzemom vzorca.

Primer: asimptomatski osebi je bil odvzet vzorec za PCR, s katerim je bila pri njej potrjena okužba, v torek, 16. 03. 2021. Njeno obdobje kužnosti se je pričelo v nedeljo, 14. 03. 2021.

 • V primeru, da je oseba asimptomatska in je pozitivna pri testiranju s HAGT ali pri samotestiranju, ter je pozitiven tudi njen potrditveni PCR, potrebujemo datum odvzema vzorca za HAGT ali samotestiranje. Obdobje kužnosti se šteje 2 dni pred odvzemom vzorca za HAGT ali samotestiranje.

Primer: osebi je bil odvzet vzorec za HAGT/samotestiranje, ki je bil pozitiven, v ponedeljek, 15. 03. 2021. V torek, 16. 03. 2021, je bil odvzet vzorec za PCR, s katerim je bila pri njej potrjena okužba. Za njeno obdobje kužnosti se šteje 2 dni pred odvzemom vzorca za HAGT/samotestiranje, to je v soboto, 13. 03. 2021.

Išče se kontakte, ki so bili v stiku z osebo s potrjeno okužbo v času njene kužnosti.

Ravnateljica


Karantena za 5. c

Category : aktualno

Karantena za 5. c razred bo do 25. 11. 2021.


Karantena za 2. b

Category : aktualno

Karantena za 2. b razred bo do 24. 11. 2021.


PCR testiranje v Stožicah

Category : aktualno

V kolikor bo otrok v šoli na hitrem testu pozitiven,

Zdravstveni dom Ljubljana organizira PCR testiranje od petka, 19. 11. 2021 dalje v Stožicah.

Testiranje se bo izvajalo: ponedeljek, sreda, petek od 12.00-15.00 ure.


Evidenčni list za obšolsko dejavnost ali glasbeno šolo

Category : aktualno

Učenci v obšolskih dejavnostih in glasbenih šolah izkazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z dokazilom o prebolelnosti, cepljenju ali testiranju s testi HAG ali testi PCR. Tudi učenci, ki se samotestirajo v matičnih šolah, za udeležbo v obšolskih dejavnostih in glasbenih šolah izpolnjujejo pogoj PCT. Ti učenci izvajalcem obšolskih dejavnosti in glasbenim šolam vsakokrat na vpogled predložijo dokazilo o opravljenem samotestiranju in negativnem rezultatu v obliki evidenčnega lista. Za evidenčni list učenca poskrbijo starši. Vzorec za pomoč staršem pri pripravi evidenčnega lista posredujemo TU:

Če ga vaš otrok potrebuje za izvenšolsko dejavnost, boste starši natisnili in bo to ves čas hranil pri sebi. Na dan testiranja mu bo po pregledu hitrega testa nadzorni učitelj podpisal.


Karantena za 1. b razred

Category : aktualno

Karantena za 1. b razred bo do 24. 11. 2021.


Urnik – prva triada

Urnik – druga triada

Urnik – tretja triada

Koledar

november 2021
P T S Č P S N
« Okt   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Accessibility