Šola

Predstavitev Osnovne šole Majde Vrhovnik

VIZIJA ŠOLE

Z medsebojnim spoštovanjem

 za zadovoljne učence, učitelje in starše. 

 

Osnovno šolo Majde Vrhovnik obiskuje 481 učencev in 63 zaposlenih. Šola stoji poleg Cankarjevega doma, blizu predsedniške palače in tik ob arheološkem najdišču stare Emone. Po tej rimski naselbini se imenuje tudi šolsko glasilo Emonček.

Šola bo letos praznovala 60 let. Veseli smo, da ustanoviteljica Mestna občina Ljubljana dobro skrbi za prenovo in posodobitev šole. V zadnjih šestih letih smo zgradili dvigalo za invalide, posodobili nekaj učilnic, prenovili vhod šole z vetrolovom in prenovili kuhinjo, jedilnico ter avlo pritličja z garderobnimi omarami. Trenutno so v pripravi načrti za obnovo igrišča in šolske okolice.

Imamo naziv KULTURNA in ZDRAVA ŠOLA. To je veliko priznanje in ponosni smo, saj resnično skrbimo za izvajanje različnih dejavnosti na šoli.

Na šoli imamo veliko interesnih dejavnosti, ki jih vodijo naši in zunanji mentorji.

Naši učenci so zelo uspešni na tekmovanjih iz znanja matematike, logike, fizike, astronomije, kemije, angleščine, francoščine ter tehnike in tehnologije. Prav tako uspešni so učenci na različnih športnih tekmovanjih.

Vsako leto več učencev sodeluje v raziskovalnih nalogah s področja umetnosti, psihologije, fizike, gospodinjstva in zgodovine. Običajno so deležni najvišjih priznanj in pohval. Na šoli izvajamo različne projekte, ki bogatijo in plemenitijo učence, učitelje in starše.

Zelo aktivni smo v mesecu septembru, ko obeležujemo teden pismenosti, teden mobilnosti in mednarodni dan jezikov.

Ob šoli, na šolski zelenici, imamo čisto pravi vrtiček, za katerega skrbijo najmlajši otroci, z učitelji pa ga obiščejo tudi učenci višjih razredov. Na njem pridelujejo zelišča, tako da smo poskusili že kar nekaj domačih namazov.

Učiteljice zelo uspešno povezujejo generacije otrok in starostnikov v medgeneracijskem sodelovanju z DCA. Utečeno delujeta prostovoljstvo in medvrstniška pomoč, ponosni smo tudi na izvedbo bralnih uric s terapevtskim psom.

Prijetna posebnost šole je, da kar petina učencev prihaja v šolo s kolesi ali skiroji. Želja učencev in staršev je, da bi dobili pravo kolesarnico. Kdo ve, morda pa jo dobimo kmalu.

 

Mag. Mateja Urbančič Jelovšek, ravnateljica


Urnik – prva triada

Urnik – druga triada

Urnik – tretja triada

Koledar

julij 2020
P T S Č P S N
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031